✔️ Special create pentru utilizare intensă, pe distanțe lungi

✔️ Durată de viață îmbunătățită și rezistență redusă la rulare

✔️ Eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil

Compania germană Continental a lansat o nouă generație de anvelope destinate utilizării pe camioane – Conti Eco Gen 5. Noile anvelope sunt special create pentru a fi folosite pe distanțe lungi și includ tehnologii ce îmbunătățesc durata de viață și asigură o rezistență mai mare la uzură.

Ce este special la designul Conti Eco Gen 5?

Anvelopele din gama Conti Eco Gen 5 au fost dezvoltate de la zero. Ele încorporează atât compuși chimici speciali care le fac mai rezistente, cât și elemente structurale noi, ce permit reșaparea, pentru o durată de viață mult îmbunătățită.

De asemenea, designul Conti Eco Gen 5 îți permite un contact mai bun cu suprafața de rulare și o presiune distribuită mai uniform, astfel că pneurile se vor uza mai puțin.

Durata de viață îmbunătățită, pentru distanțe lungi

Poate nu știai, însă noua gamă de anvelope Conti Eco Gen 5 de la Continental a fost concepută special pentru nevoile transportatorilor care operează pe distanțe lungi. Aceste pneuri îndeplinesc toate cerințele UE în ceea ce privește flotele de camioane și vin la pachet cu o serie de avantaje remarcabile cum ar fi reducerea consumului de combustibil, dar și a altor costuri.

Modelul Conti Eco Gen 5 a fost lansat în majoritatea țărilor europene, fiind testat intensiv înainte de a fi pus pe piață. 

“Suntem siguri că le vom oferi clienților noștri anvelopele perfecte, la momentul potrivit. Sustenabilitatea și reducerea costurilor de utilizare au reprezentat de multă vreme priorități în cadrul Continental. Interesul de a avea anvelope eficiente și durabile crește permanent, ceea ce face ca strategia noastră să fie una de viitor,” potrivit lui Ferdinand Hoyos, directorul diviziei europene de business a Continental. 

Anvelope competitive, create pentru o piață plină de provocări

Spre deosebire de anii trecuți, piața operatorilor de transport din Europa se confruntă în prezent cu numeroase provocări. Pe lângă costul în creștere al combustibilului, au crescut și costurile legate de personal, dar și necesitatea de a investi în soluții sustenabile, care să funcționeze pe termen lung.

Echilibrul perfect între rezistența scăzută la rulare și durabilitate

Producătorul german de anvelope Continental a luat decizia de a se concentra pe un număr mai redus de pneuri dedicate transportatorilor de cursă lungă. Modelele în cauză reunesc însă avantajele cauciucurilor dezvoltate anterior și reușesc să le îmbunătățească.

“Gama de cauciucuri Conti Eco Gen 5 are la bază tehnologii care au avut succes în cazul altor modele anterioare, cum ar fi Conti Eco Plus Gen 3 sau Conti Eco Regional Gen 3. Noul model reușește să aducă la un alt nivel calitățile modelelor de anvelope dezvoltate anterior în această gamă,” potrivit lui Hinnerk Kaiser, directorul de dezvoltare a anvelopelor Continental pentru camioane.

Rezistența la rulare a unei anvelope influențează semnificativ cantitatea de combustibil consumată, cu efect direct asupra costurilor implicate în întreținerea și utilizarea unei flote de camioane.

Bandă de rulare multistrat

Inginerii de la Continental au creat un model de anvelopă cu o durabilitate mult îmbunătățită în ceea ce privește toate componentele sale, inclusiv suprafața de rulare și umărul pneului. Banda de rulare a Conti Eco Gen 5 este formată din mai multe straturi, iar materialul anvelopei conține compuși speciali, patentați de Continental, ce îți oferă mai multă robustețe, în timp ce rezistența la rulare este redusă.

Noile tehnologii implicate în dezvoltarea modelului Conti Eco Gen 5 asigură astfel o reducere cu 12% a rezistenței la rulare a pneului, față de alte anvelope similare din portofoliul companiei, asociată cu un consum mai redus de combustibil. În plus, Conti Eco Gen 5 vine la pachet cu o durabilitate cu 10% mai ridicată, în medie, față de modelele anterioare ale Continental.

Anvelope cu senzori de ultimă generație

Modelul Conti Eco Gen 5 de la Continental poate fi livrat direct din fabrică și cu senzori RFID de ultimă generație, ce transmit informații prin unde radio și îți permit măsurarea unor indicatori cheie, cum ar fi presiunea la roți, dar și uzura pneurilor. Astfel, dacă ești transportator, îți vei putea monitoriza flotele de camioane în timp real și, de asemenea, îți vei putea planifica mai eficient resursele. În plus, utilizarea anvelopelor în condiții bune, la presiunea corectă, le prelungește semnificativ durabilitatea.

Cauciucurile Conti Eco Gen 5 pot fi reșapate

Noul model de pneuri îți asigură un condus în siguranță, dar și o manevrabilitate mai bună, datorită aderenței sporite, chiar și în condiții meteo care se schimbă de la o oră la alta.

“Conti Eco Gen 5 au fost special concepute pentru a putea fi reșapate, astfel încât durata lor de viață să fie crescută semnificativ. Noul model de pneu este mai eficient din punct de vedere al costurilor pentru transportatori. Reșaparea păstrează în general circa 70% din anvelopă și costă cu 40% mai puțin în medie decât achiziționarea unei anvelope noi, oferind în același timp același nivel de siguranță și de durabilitate,” a precizat Hinnerk Kaiser, reprezentantul Continental.

Costuri mai reduse de utilizare

Continental are o strategie prin care încearcă să scadă costurile de utilizare a anvelopelor în cazul transportatorilor. Pe lângă opțiunea de reșapare, anvelopele Conti Eco Gen 5 vin la pachet și cu un consum mai redus de combustibil și o durată de viață îmbunătățită.

Potrivite și pentru camioane hibride sau electrice

Inginerii de la Continental au dezvoltat gama de anvelope Conti Eco Gen 5 astfel încât acestea să fie folosite și pe camioane care nu utilizează motoare termice. Ele fac față cu brio cerințelor motoarelor electrice, datorită rezisțentei reduse la rulare, dar și a nivelului scăzut de zgomot, asigurând confort și siguranță în timpul condusului.

Noul model Conti Eco Gen 5 va fi disponibil pentru început la următoarele dimensiuni:

  • 315/70 R 22,5
  • 315/80 R 22,5
  • 385/55 R 22,5
  • 385/65 R 22,5
  • 315/70 R 22,5
  • 315/80 R 22,5

Continental intenționează să lărgească în viitorul apropiat gama de dimensiuni disponibile.

Sursa foto: Continental.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *