✔️ Special dezvoltat pentru vehicule comerciale sau autoutilitare cu încărcătură medie

✔️ Tracțiune și manevrabilitate optime, inclusiv în condiții de ploaie și zăpadă

✔️ Durată de viață mult îmbunătățită

✔️ Aderență cu 35% mai bună

Producătorul francez de anvelope Michelin a anunțat recent că modelul său de pneuri de iarnă Michelin Agilis HD Grip D, cel mai recent din gama Agilis pentru vehicule comerciale și pentru camionete, va înlocui modelul XDS2 aflat până acum în portofoliul companiei.

Agilis HD Grip D este dezvoltat pentru a fi utilizat pe termen lung, în special pe autoutilitare care fac parte din flote auto și care sunt conduse zilnic: flote de curierat, autovehicule care livrează mâncare, autoutilitare pentru diverse servicii etc.

Acest model va fi disponibil pentru început în SUA și Canada din iulie 2024, urmând să fie adus în scurt timp și pe piața europeană, cu următoarele dimensiuni:

  • 225/70 R 19,5
  • 245/70 R 19,5

Agilis HD Grip D a fost special dezvoltat pentru a asigura aderență și manevrabilitate mult îmbunătățite atunci când ești la volan, indiferent de condițiile de vreme, inclusiv pe suprafețe umede, în condiții de ploaie puternică sau drum acoperit cu zăpadă. Acest model de la Michelin îți permite să conduci cu încredere în orice sezon, în siguranță.

Care sunt principalele caracteristici ale Agilis HD Grip D?

  • Performanță, indiferent de sezon: modelul de anvelope de la Michelin a fost dezvoltat astfel încât să îți ofere performanță și tracțiune îmbunătățită în condiții meteo și de drum variate, inclusiv în condiții de ploaie și zăpadă.
  • Tracțiune îmbunătățită: cu ajutorul Michelin Agilis HD Grip D, poți conduce cu încredere, deoarece beneficiezi de o aderență mai bună și de un control mai mare.
  • Durabilitate: anvelopa a fost special proiectată pentru a rezista unor suprafețe de rulare diverse, inclusiv off-road.

Aderență îmbunătățită pe suprafețe acoperite cu zăpadă

Noul model de la Michelin reprezintă o anvelopă competitivă, dezvoltată de inginerii Michelin astfel încât să obțină o aderență și o tracțiune cât mai bune. Pneul a fost conceput pentru toate sezoanele și îndeplinește toate cerințele pentru a purta marcajul 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake), pe lângă marcajul M+S, specific anvelopelor de iarnă. Acest marcaj arată că Agilis HD Grip D este certificat pentru faptul că asigură o tracțiune optimă și în condiții de viscol și zăpadă în cantități mari. Mai exact, modelul de pneu asigură o tracțiune cu cel puțin 25% mai bună în condiții de zăpadă mare, comparativ cu indicii de referință standard de la nivel european.

“Michelin Agilis HD Grip D este special conceput pentru autovehiculele comerciale și pentru camionetele de clasă medie. Acest model prezintă o durată de viață în medie cu 20% mai ridicată, comparativ cu alte modele similare de pneuri. În plus, anvelopele Agilis HD Grip D asigură o aderență cu circa 35% mai bună, comparativ cu alte modele similare ale principalilor competitori,” potrivit lui Pierluigi Cumo, vicepreședinte al diviziei B2B de Marketing a Michelin pentru America de Nord.

Agilis HD Grip D a fost conceput pentru a face față unei puteri mari de tracțiune, dar și pentru a asigura aderență excelentă indiferent de drum sau de suprafața de rulare. În plus, acest model de anvelopă îți oferă confort în timpul condusului, datorită zgomotului redus la rulare și flexibilității sale, inclusiv la temperaturi scăzute.

Performanță și siguranță, pe tot parcursul anului

Producătorul francez de anvelope recomandă folosirea acestui model la vehiculele utilitare, dar și la alte tipuri de autovehicule de dimensiuni medii sau mari, Agilis HD Grip D fiind potrivit inclusiv pentru mașinile cu tracțiune 4X4. Acest model de anvelopă poate fi reșapat, ceea ce înseamnă că durata lui de viață va fi prelungită, potrivit Michelin.

“Modelul inovator Michelin Agilis HD Grip D îți permite să te deplasezi cu încredere, beneficiind în același timp de performanță, aderență excelentă și control. Această anvelopă a fost dezvoltată pentru a face față cu succes oricărui tip de drum. Poate fi utilizat inclusiv în condiții off-road și poate fi reșapat,” potrivit reprezentantului Michelin Pierluigi Cumo.

Care sunt avantajele Agilis HD Grip D?

Modelul de anvelopă Michelin Agilis HD Grip D vine la pachet cu câteva inovații ale producătorului francez de pneuri care îl fac să iasă în evidență atunci când vorbim despre aderența pe zăpadă. Potrivit Michelin, pneul prezintă în medie o aderență cu 35% mai bună, comparativ cu alți competitori importanți din aceeași clasă. În plus, tehnologiile pe care le încorporează permit o manevrabilitate mult mai bună și un control optim, inclusiv pe viraje.

Tehnologia Aggressive Tread Design de la Michelin, spre exemplu, îi permite acestui model de pneu să asigure o tracțiune îmbunătățită, inclusiv pe zăpadă.

Tehnologii inovatoare, special create pentru tracțiune optimă pe zăpadă

  • 3D Matrix Siping – Suprafața de rulare a anvelopelor Michelin Agilis HD Grip D este acoperită cu caneluri de dimensiuni mici, ce îți permit o aderență sporită inclusiv pe drumuri acoperite cu apă sau pe drumuri alunecoase. În plus, pneurile sunt astfel concepute încât să se uzeze uniform, indiferent de condițiile în care sunt folosite.
  • Tehnologia ZigZag Grooves – Pe lângă canelurile de dimensiuni mici de pe suprafața de rulare a anvelopei, Agilis HD Grip D prezintă și o serie de șanțuri de dimensiuni mai mari, ce asigură tracțiune îmbunătățită atât pe drumuri umede, cât și pe drumuri acoperite cu noroi sau cu zăpadă.
  • 3 benzi de oțel în interior – Anvelopele Agilis HD Grip D de la Michelin prezintă sub suprafața de rulare trei benzi de oțel care se întind de la un umăr la celălalt al pneului. Astfel, toată suprafața de rulare este ranforsată, ceea ce prelungește semnificativ durata de viață a cauciucului și permite reșaparea.
  • Protecții speciale pentru suprafața de rulare – Modelul Agilis HD Grip D vine la pachet, pe lângă benzile de oțel din interior, și cu protecții speciale care îți asigură o durată de viață îmbunătățită și rezistență la contactul cu pietre. Aceste anvelope prezintă astfel un risc mai scăzut de a fi perforate de obiecte tăioase și pot fi folosite și pe drumuri pietruite.
  • Protecții speciale la nivelul umărului anvelopei – Ele asigură integritatea anvelopei în cazul unui impact în suprafața laterală.

Sursa foto: Michelin.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *