✔️ Design inovator al benzii de rulare și manevrabilitate mai bună

✔️ Tracțiune îmbunătățită în condiții de iarnă și umiditate crescută

✔️ Mai mult control la frânare și accelerare, inclusiv pe drumuri acoperite cu gheață și zăpadă

✔️ Durată de viață extinsă și performanță care nu scade în timp, datorită profilului special

Producătorul francez de anvelope Michelin a lansat în luna mai a acestui an un nou tip de pneuri de iarnă Alpin 7. Cu ce inovații vine la pachet noul model? Profilul său cu un design special îți va îmbunătăți considerabil controlul la volan, în special în condiții de iarnă. În plus, noul design direcțional al benzii de rulare permite evacuarea mai rapidă a apei și o manevrabilitate superioară pe drumuri cu umiditate crescută.

Care este cea mai importantă inovație Michelin? Modelul Alpin 7 prezintă pe suprafața de rulare caneluri care apar pe măsură ce anvelopa este utilizată. Astfel, durata de viață este mult îmbunătățită, iar performanța cauciucului nu se diminuează în timp, mai ales pe zăpadă. 

Special dezvoltat și pentru vehicule electrice (EV)

Noul model Michelin Alpin 7 a fost special creat pentru a asigura o tracțiune mult îmbunătățită pe drumuri cu zăpadă și pe suprafețe de rulare cu umiditate crescută. De asemenea, durata de viață a pneurilor este extinsă, datorită compoziției profilului, iar cauciucurile pot fi utilizate inclusiv dacă mașina ta este una electrică (EV).

Cel mai recent model de cauciucuri de iarnă Michelin Alpin 7 a obținut deja acreditarea 3PMSF (3 Peaks Mountain Snowflake), ceea ce îl recomandă pentru utilizare în condiții de temperaturi scăzute, inclusiv pe zăpadă.

Ce aduce nou Michelin Alpin 7, față de Michelin Alpin 6?

Potrivit celor mai recente date de la producătorul francez de pneuri, modelul Alpin 7 asigură o performanță mult îmbunătățită la frânare pe zăpadă, comparativ cu Alpin 6. Rezultatele privind frânarea pe zăpadă au fost obținute în urma unor teste efectuate de UTAC – grup recunoscut la nivel internațional pentru omologarea și testarea în domeniul auto – la cererea Michelin, în Finlanda, în decembrie 2023.

Anvelopele reprezintă alegerea perfectă dacă îți dorești să conduci fără griji pe zăpadă sau pe drumuri acoperite cu zăpadă și apă și să ai control inclusiv pe viraje.

Noul Michelin Alpin 7 asigură, de asemenea, o tracțiune îmbunătățită și o accelerare mai controlată față de modelul Alpin 6, conform testelor UTAC.

Iată ce îmbunătățiri cheie aduce Michelin Alpin 7:

 • Tracțiune performantă pe zăpadă și gheață
 • Frânare îmbunătățită cu 6% pe zăpadă, comparativ cu Michelin Alpin 6
 • Consum mai redus de electricitate sau combustibil termic
 • Noul profil al benzii de rulare crește performanțele anvelopei pe zăpadă
 • Designul direcțional special asigură durabilitate și durată de viață extinsă

Ce tehnologii noi include Michelin Alpin 7?

Noul model de anvelopă Michelin Alpin 7 a fost special creat pentru a-ți asigura o tracțiune superioară în condiții de vreme rece.

Tehnologia Multi-Layer Compound

Tehnologiile utilizate de Michelin în dezvoltarea acestui cauciuc de iarnă includ și un material în straturi multiple, special creat pentru a oferi flexibilitate la temperaturi scăzute. Noul compus asigură o aderență puternică pe șosea și te va ajuta să controlezi mai eficient mașina, atât în timpul accelerarii, cât și la frânare sau pe viraje.

În plus, straturile multiple asigură performanța pe termen lung, chiar și pe măsură ce cauciucul se uzează. 

Tehnologia Evolving Tread Pattern

Ce e interesant la noul profil al Michelin Alpin 7 este că acesta prezintă caneluri care apar și se lărgesc pe măsură ce cauciucul este utilizat. Astfel, performanța anvelopei nu scade în timp, chiar și pe suprafețe acoperite cu zăpadă, iar durata de viață crește.

În plus, pentru ca tu să ai și mai mult control la volan, modelul Alpin 7 de la Michelin prezintă mici șanțuri pe suprafața de rulare ce cresc semnificativ aderența și pe drumuri acoperite cu gheață.

Profil direcțional special creat pentru condiții de iarnă

Noul profil direcțional al Michelin Alpin 7 a fost special dezvoltat pentru a te ajuta să ai un control cat mai bun al mașinii tale și în condiții de iarnă. Acesta aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește siguranța la volan, dar și tehnologiile folosite.

Anvelopele Alpin 7 și-au dovedit performanța inclusiv în perioadele când zăpada începe să se topească. Profilul special al benzii de rulare asigură o evacuare rapidă a apei și o aderență sporită pe drum. Designul distinctiv al noului model de anvelope de iarnă Michelin Alpin 7 reduce semnificativ riscul de acvaplanare, pe suprafețe acoperite cu apă.

Consum mai redus de energie electrică sau combustibil termic

Modelul de anvelope Michelin Alpin 7 asigură un consum mai redus de energie electrică sau combustibil termic, având o rezistență mai redusă cu 9% la rulare, comparativ cu Michelin Alpin 6, conform testelor UTAC. Astfel, anvelopele sunt mai eficiente atât pentru autovehiculele cu motor termic, cât și pentru cele hibride sau electrice.

Performanțe omologate la nivelul UE

La nivelul Uniunii Europene, anvelopele sunt clasificate în funcție de anumiți indicatori de performanță în următoarele clase:

 • Eficiența privind consumul de energie electrică sau combustibil termic – clase de la A, la G.
 • Aderența pe suprafețe umede – clase de la A, la G.
 • Zgomotul la rulare – în funcție de numărul de decibeli (dB).

Comparativ cu modelul Michelin Alpin 6, noua anvelopă Alpin 7 a primit următoarele clasificări europene în ceea ce privește performanța.

Michelin Alpin 7: 

 • Eficiența privind consumul de combustibil – clasa B sau D, în funcție de dimensiune (Alpin 6 a fost clasificat în categoriile C sau D).
 • Aderența pe suprafețe umede – clasa B pentru toate dimensiunile de cauciucuri (la fel ca în cazul Alpin 6).
 • Zgomotul la rulare – între 69 și 71dB, în funcție de dimensiunea anvelopelor (Alpin 6 a înregistrat 69 dB pentru toate dimensiunile). 

Dimensiuni disponibile pentru Michelin Alpin 7

Noul model Alpin 7 vine într-o gamă de 58 de dimensiuni diferite, de la 15 inch, până la 20 de inch, astfel încât tu să alegi exact ce se potrivește mașinii tale. 

Sursa foto: Michelin.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *