✔️ Model semi-slick înalt performant, creat pentru pistă și pentru carosabil

✔️ Precizie pe viraje și aderență laterală maximă

✔️ Dezvoltat special pentru mașini sport premium: Porsche, Ferrari, Mercedes-AMG, Koenigsegg, Corvette

Cu siguranță, poți obține și pe șosea performanța mașinilor de curse, în condiții de siguranță, cu ajutorul noului model de anvelope de vară Pilot Sport Cup 2 R de la Michelin! Pneul face parte din gama Michelin Streetable Track & Competition, special dezvoltată pentru șoferii de mașini sport și super sport, fiind inclus și în gama 2024 Michelin Tyre Range.

Ce noutăți aduce Michelin Pilot Sport Cup 2 R?

nclude caracteristici motorsport care fac ca acest model să fie potrivit atât pentru utilizarea pe circuit, cât și pentru drumurile publice. Anvelopa a fost special dezvoltată astfel încât să crească la maximum performanța mașinii tale pe carosabil și să reducă timpii de tur pe circuit.

Iată cu ce avantaje vine la pachet:

  • Bandă de rulare cu model special, specific mașinilor de curse
  • Rigiditate sporită, pentru o precizie îmbunătățită și performanță înaltă pe viraje
  • Manevrabilitate excelentă, mai ales pe suprafețe uscate
  • Design exclusiv “Premium Touch”
  • Dezvoltat special pentru mașini sport și supersport de top

Performanțe maxime pe șosea și pe pistă

Noul modelul Michelin Pilot Sport Cup 2 R te va ajuta să obții performanțe de nivel maxim la volan și să îți pui în valoare autovehiculul sport, atât pe carosabil, cât și pe circuit, mai ales dacă folosești anvelopele la temperaturi de peste 7°C. Cu ajutorul unor tehnologii motorsport exclusive, Michelin Pilot Sport Cup 2 R este potrivit pentru performanță echivalentă cu +150 cp. 

Potrivit inginerilor Michelin, această anvelopă îți va permite să reduci timpii pe tură de circuit cu cel puțin 0,5 secunde pentru fiecare kilometru parcurs. 

Manevrabilitate la superlativ și precizie, pe suprafețe uscate

Michelin Pilot Sport Cup 2 R vine la pachet cu un nivel înalt de aderență laterală, fapt ce va îmbunătăți semnificativ precizia la volan. Datorită profilului special al benzii de rulare, conceput special pentru condiții de drum uscate, aderența acestui model de anvelopă la contactul cu suprafața de rulare crește cu 10%, pentru o siguranță mai mare și manevrabilitate sporită pe viraje.

În plus, modelul Michelin Pilot Sport Cup 2 R înglobează tehnologia Michelin “Dynamic Response”, ce asigură un răspuns mult mai bun al mașinii tale la manevrele de la volan, un control sporit în curbe și depășiri rapide în siguranță.

Anvelopele Pilot Sport Cup 2 R sunt special create pentru a spori la maximum performanța autovehicului tău. La fel ca toate anvelopele din gama Michelin Streetable Track & Competition, acest model de pneuri trebuie ferit de temperaturi sub limita înghețului. Se recomandă ca anvelopele Pilot Sport Cup 2R să fie utilizate, transportate și depozitate în condiții speciale, la temperaturi de peste 0°C și să se evite complet expunerea lor la temperaturi sub – 10°C.

Model special al benzii de rulare

Michelin Pilot Sport Cup 2 R are în compoziție un material special la nivelul benzii de rulare, specific anvelopelor Michelin motorsport. Acest compus îi va asigura mașinii tale o aderență sporită în timpul accelerației, frânării, dar și pe viraje. Materialul este modelat într-un model actualizat al benzii de rulare, asimetric, cu caneluri de dimensiuni reduse, ce permite un contact sporit cu solul și o aderență excelentă pe suprafețe uscate.

De asemenea, umărul acestui model de anvelopă, zona benzii de rulare care intră în contact cu flancul (partea laterală a pneului), este masiv și prezintă mai puține crestături laterale, în timp ce canelurile circumferențiale sunt mai înguste.

Acest tip de design creează nervuri mai largi ale benzii de rulare, astfel încât în fiecare moment să existe mai mult material în contact cu șoseaua, pentru o aderență sporită, specifică mașinilor de curse. În plus, umărul interior al anvelopei prezintă crestături laterale adânci, reușind să evacueze apa rapid, pentru o tracțiune optimă și în condiții de umezeală.

Structură mai rigidă și durabilitate sporită 

Spre deosebire de alte modele din portofoliul producătorului francez de pneuri Michelin, anvelopele Pilot Sport Cup 2 R înglobează o structură mai rigidă, special creata pentru a rezista la forțe de tracțiune mari și pentru a asigura o aderență specifică condusului pe circuit.

Întreaga anvelopă Michelin Pilot Sport Cup 2 R a fost reproiectată pentru a exploata pe deplin aderența suplimentară oferită de materialele de ultimă generație utilizate în componența cauciucului. În acest fel, modelul de pneu reușește să îmbunătățească la maximum performanțele mașinii tale sport, în timp ce rigiditatea sa sporită asigură o bază stabilă necesară pentru a rezista forțelor puternice transmise în timpul accelerării, frânării sau pe viraje. Noile tehnologii înglobate în Michelin Pilot Sport Cup 2 R te vor ajuta să conduci în siguranță și să obții performanță de la mașina ta.

Design exclusiv “Premium Touch”

Alături de tehnologiile premium înglobate în dezvoltarea modelului Michelin Pilot Sport Cup 2 R, producătorul francez de pneuri a inclus pe flancul lateral și cunoscutul design Michelin “Premium Touch” – modelul de steag de curse care evidențiază simbolul “R” al anvelopei.

Realizat cu laser, designul cu efect catifelat, de culoare închisă, va face ca anvelopele tale Michelin Pilot Sport Cup 2 R să arate excelent și din punct de vedere estetic și să fie ușor de recunoscut pentru performanțele lor motorsport. Dacă alegi acest model de anvelopă, te vei bucura atât de senzația specifică mașinilor de curse, cât și de aspectul său distinct, care va ieși în evidență în orice moment.

Dezvoltat împreună cu producători de mașini sport de top

Acest model de pneu a fost realizat împreună cu producători recunoscuți de mașini sport și super sport, fiind testat și folosit pentru unele dintre cele mai exclusive mărci de autovehicule sport premium din lume: Porsche, Ferrari, Mercedes-AMG, Koenigsegg și Corvette. Unele dintre aceste modele de automobile au înregistrat recorduri mondiale la timpii pe tură de circuit în 2018, rulând pe pistă cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

Extra-sfat:

Anvelopele Pilot Sport Cup 2 R îndeplinesc cerințele standard DOT, însă nu sunt recomandate pentru conducerea în condiții de umezeală extremă sau atunci când există risc sporit de acvaplanare. Dacă apar astfel de situații, îți recomandăm să conduci cu prudență pentru a fi mereu în siguranță sau să te bucuri de performanța maximă a pneurilor tale Michelin Pilot Sport Cup 2 R pe suprafețe uscate sau cu umezeală redusă, ori pe pistă.

Sursa foto: Michelin.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *