✔️ Anvelope pregătite să facă performanță, indiferent de sezon

✔️ Descrise de AutoBild ca având “calități de condus impresionante”

✔️ Frânare de la 100 km/oră la zero, pe suprafețe umede, în doar 45 de metri

Testările AutoBild pentru anvelopele all season nu s-au terminat încă, însă etapa de calificari s-a incheiat cu un rezultat impresionant pentru modelul Bridgestone Turanza All Season 6 225/45 R17!

Modelul de anvelopă Bridgestone a obținut primul loc la frânarea pe suprafețe umede, reușind performanța de a decelera de la o viteză de 100 km/oră la zero, în doar 45 de metri. Acest lucru în condițiile în care distanța medie de frânare pentru cauciucurile de iarnă este de 49,4 metri.

Cu astfel de rezultate, cu siguranță că anvelopele Bridgestone Turanza All Season 6 reprezintă un model de luat în calcul pentru echiparea de iarnă a mașinii tale!

În cadrul acestei etape de calificări, au fost testate 35 de modele de anvelope, urmând ca cele mai bune 16 modele să concureze între ele în cadrul testărilor AutoBild finale. De această dată au fost testate exclusiv anvelope all season 225/45 R17, una dintre cele mai bine vândute mărimi de roți dedicate autovehiculelor compacte sau de dimensiuni medii. În cursa pentru calificări au intrat atât anvelope premium, producători de renume, cât și branduri aproape necunoscute.

Performanțe excelente în condiții de umezeală și pe zăpadă

Modelul de anvelopă Bridgestone Turanza All Season 6 a câștigat această etapă de calificări după ce, în luna septembrie s-a situat pe primul loc la un alt test AutoBild pentru dimensiunile 235/65 R17, fiind caracterizat ca “exemplar” și “realizând performanțe la nivel de anvelopă de iarnă” de experții revistei de specialitate.

În urma testelor, Bridgestone Turanza All Season 6 a demonstrat că poate face performanță indiferent că vorbim despre rularea pe suprafețe umede, pe carosabil uscat sau pe zăpadă.

“Vom continua să ne concentrăm pe livrarea de produse premium pentru clienții noștri și pentru parteneri și vom continua să creștem nivelul de încredere în tehnologiile de mobilitate noi”, a declarat Steven de Bock, vicepreședinte al diviziei de consumatori a Bridgestone.

Tehnologiile inovatoare, secretul din spatele performanței

Cu un control excelent și cu o bună rezistență la uzură, Bridgestone Turanza All Season 6 este modelul perfect de anvelopă pe care îl poți utiliza pe parcursul întregului an. Acest model a fost proiectat special pentru a face față cerințelor tale, indiferent de sezon.

Anvelopele premium Turanza All Season 6 au fost dezvoltate pe baza unei combinații de tehnologii inovatoare ce poartă numele de ENLITEN. Ele asigură un nivel ridicat de siguranță, performanță și manevrabilitate, dar și sustenabilitate, totul pentru ca tu să conduci în cele mai bune condiții. Acest model răspunde cererii tot mai mari din partea clienților europeni pentru anvelope all season, înregistrată în ultimii ani.

Cum se realizează testările AutoBild

Ca să îți faci o idee mai clară despre întregul proces, iată câteva informații cheie. Pentru a se califica pentru un test realizat de revista de specialitate AutoBild, 35 de modele de anvelope de aceleași dimensiuni trebuie să își demonstreze performanțele în cadrul unui test de frânare realizat atât pe suprafețe umede, cât și pe suprafețe uscate.  

Frânarea se realizează de la 100 km/oră la zero. În final, distanța de frânare înregistrată atât pe suprafețe umede, cât și pe suprafețe uscate este însumată. Doar anvelopele a căror distanță de frânare totală se situează sub 92 de metri se califică pentru testele finale AutoBild – testele unde se realizează evaluarea propriu-zisă.

Ce alte anvelope s-au mai calificat în această etapă

Alte anvelope care s-au calificat pentru testarea finală sunt: 

 • Michelin CrossClimate 2
 • Pirelli Cinturato All Season SF2
 • Vredestein Quatrac
 • Continental AllSeasonContact 2
 • Falken Euroall Season AS220 Pro
 • BF Goodrich Advantage All Season
 • Kleber Quadraxer 3
 • Nexen N’Blue 4Season 2
 • Firestone Multiseason 2
 • Dunlop Sport All Season
 • Goodyear Vector 4Seasons Gen-3
 • Hankook Kinergy 4S² (H750)
 • Ceat 4 SeasonDrive+
 • Kumho Solus 4S HA32+
 • Toyo Celsius AS2

Ce modele nu au reușit să se califice

AutoBild a publicat și celelalte 19 modele care nu au trecut de calificările în testarea finală. 

Distanța totala de frânare în cazul ultimelor 6 clasate a fost de peste 100 de metri:

 • Tomket Allyear 3
 • Hifly All-Turi 221
 • Leao I-Green All Season
 • Atlas Green 4S
 • Goodride All Season Elite Z-401
 • Black Arrow All Season Dart 4S

Cu o distanță de frânare cu doar 40 de centimetri mai mare decât cea cerută, Minerva All Season Master a fost primul model de anvelopă eliminat din runda de calificări pentru testarea finală. Acest model de cauciucuri s-a comportat mai bine pe suprafețe umede decât, spre exemplu, modelele Kumho sau Toyo, însă a necesitat o distanță mai mare de frânare pe suprafață uscată. Modelul Yokohama BluEarth-4S AW21 s-a numărat în mod surprinzător printre anvelopele eliminate în runda pentru calificări.

Distanța de frânare și siguranța în trafic

Distanțele de frânare arată cât de important este acest element pentru siguranța mașinii tale. Testele certificate ale AutoBild reprezintă un reper în domeniu de care ar trebui să ții cont atunci când îți alegi modelul de anvelopă.

Spre exemplu, în această rundă de calificări s-a înregistrat o diferență de 18 metri între cel mai bun model de anvelopă (Bridgestone Turanza All Season 6) și cel care s-a comportat cel mai slab pe o suprafață umedă (Black Arrow All Season Dart 4S). 

“Un asemenea rezultat poate face, din păcate, diferența în trafic între o frânare sigură și o frânare riscantă, asociată cu un risc mai mare de coliziune”, precizează reprezentanții revistei AudoBild.

Rezultatele testelor AutoBild demonstrează de ce este atât de important să alegi anvelope premium sau seturi de cauciucuri performante, pentru siguranța ta, mai ales atunci când conduci în condiții de iarnă sau pe carosabil umed.

Atunci când vine vorba de distantele de frânare înregistrate pe suprafețe uscate, diferențele între modelele menționate anterior nu sunt atât de mari, însă sunt totuși importante. Modelul Michelin CrossClimate 2 a înregistrat cea mai bună distanță de frânare pe asfalt, cu nu mai puțin de 37,7 metri, de la viteza de 100 km/oră, la zero. Acest rezultat este cu 8 metri mai bun decât cel înregistrat de Hifly All-Turi 221, modelul de anvelopă care a obținut cea mai mare distanță de frânare pe suprafețe uscate (45.3 meters).

Sursa foto Bridgestone.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *