✔️ Tracțiune optimizată, manevrabilitate și siguranță ce nu afectează range-ul EV-ului tău

✔️ Special creat pentru a gestiona cu succes greutatea mare a bateriilor electrice

✔️ Tehnologii inovatoare pentru reducerea nivelului de zgomot

Producătorul de origine coreeană de anvelope premium Hankook își extinde gama de pneuri destinate mașinilor electrice cu primul său model all season pentru EV (Electric Vehicles) – iON FlexClimate.

Noul model de anvelopă iON FlexClimate este special creat pentru a fi utilizat atât vara, cât și iarna, pe vehicule electrice, fiind primul pneu de tip all season pentru EV lansat de Hankook pe piața europeană.

Hankook iON FlexClimate completează astfel familia de anvelope Hankook, alături de modelele de vară pentru EV Hankook iON evo și pneurile de iarnă Hankook iON Icept.

Tracțiune bună și stabilitate, fără a afecta range-ul

Anvelopele Hankook iON FlexClimate vin la pachet cu tehnologii care te ajută să obții o tracțiune bună în condiții de umezeală, frig sau gheață și zăpadă, fără a afecta autonomia mașinii tale electrice. Noul model se comportă eficient în special când temperaturile scad sub 7 grade Celsius, potrivit producătorului.

De ce este special modelul iON FlexClimate?

 • Designul inovator al benzii de rulare asigură tracțiune optimă, indiferent de suprafață
 • Compoziția chimică specială a cauciucului oferă o rezistență scăzută la rulare
 • Modelul este special creat pentru a păstra cât mai mult autonomia vehiculelor electrice între încărcări

Cauciucurile destinate vehiculelor electrice au specificații diferite față de cele pentru mașini pe combustie internă, datorită particularităților care vin la pachet cu un astfel de autovehicul: greutatea bateriilor electrice, zgomotul redus și cuplul puternic.

În acest context, inginerii de la Hankook au avut grijă să creeze un model de anvelopă perfect adaptat EV:

 • Anvelopele iON FlexClimate sunt special concepute pentru a suporta greutatea mai ridicată a bateriilor electrice de pe EV
 • Fac față cu brio cuplului puternic specific unui motor electric
 • Păstrează mereu contactul cu solul și se comportă excelent în condiții de frânare și accelerare

Unul dintre atuurile importante ale noului model de pneuri all season Hankook iON FlexClimate constă în tehnologia Grip Boost, ce permite o zonă exterioară a anvelopei (umăr) mai rigidă, asigurând confort sporit pentru tine în timpul condusului și un nivel semnificativ mai redus de zgomot, perfect pentru un autovehicul tău propulsat electric.

Deși este destinat EV, Hankook iON FlexClimate nu a fost conceput în exclusivitate pentru vehicule electrice, ci se potrivește și autovehiculelor convenționale cu combustie internă sau hibride, dacă acestea prezintă dimensiuni similare ale jantelor.

Avantajele iON FlexClimate față de modelele convenționale?

 • O rezistență mai scăzută la rulare ce permite un consum redus de energie
 • Nivel mult mai redus de zgomot, perfect pentru un autovehicul electric
 • Durată de viață și rezistență la uzură mai mari, ce contracarează cuplul puternic specific EV

Datorită tehnologiilor inovatoare utilizate în dezvoltarea acestui model, iON FlexClimate asigură performanțe ridicate atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă, inclusiv în cazul prezenței unui strat subțire de zăpadă pe șosea, potrivit Hankook. 

Pe lângă aderența excelentă pe suprafețe umede, caracteristicile de bază ale modelului de anvelopă includ rezistența scăzută la rulare și designul optimizat pentru o greutate sporită, dar robust, special adaptat pentru vehiculele cu propulsie electrică.

“Cu ajutorul iON FlexClimate am reușit să îndeplinim dorința multor șoferi de vehicule electrice de a avea anvelope care asigură performanțe excelente pe tot parcursul anului, inclusiv iarna. Indiferent dacă șoseaua este uscată, afară plouă sau este zăpadă, noile noastre anvelope all season din seria iON oferă un nivel foarte ridicat de siguranță la volan, contribuie la extinderea autonomiei vehiculelor electrice, au un nivel redus de zgomot și gestionează cu ușurință greutatea mai mare specifică EV.” – Sanghoon Lee, președinte al Hankook Tire Europe.

Performanță excelentă în condiții de umezeală și zăpadă

Un element tehnic inovator care face ca noul model iON FlexClimate să fie atât de special constă în lamelele 3D de pe suprafața de rulare a anvelopei. Acestea îți asigură o tracțiune optimizată atât pe suprafețe umede, cât și pe suprafețe uscate și chiar pe zăpadă.

Tehnologia ProGrip de la Hankook asigură o aderență bună pe suprafețe umede, datorită conținutului ridicat de silicat și de alte materiale sustenabile în formă brută. Lamelele de pe suprafața de rulare a anvelopei au o densitate mai mare, comparativ cu alte modele similare, ceea ce îmbunătățește semnificativ tracțiunea și performanța la frânare. 

iON FlexClimate poartă marcajele M+S și 3PMSF (Peak-Mountain-Snow-Flake), astfel că tu ai posibilitatea să utilizezi acest model în toate sezoanele, inclusiv iarna.

Optimizat pentru vehicule electrice

Pneurile iON FlexClimate gestionează cu succes greutatea mai mare pe care o au în general vehiculele electrice, în comparație cu autovehiculele cu combustie internă. Inginerii Hankook au dezvoltat noul model de anvelope astfel încât acesta să includă o bandă de rulare ranforsată cu fibre de aramidă, un material similar fibrelor de carbon, însă mult mai ușor, folosit de obicei la anvelopele pentru mașini de curse.

Fibra de aramidă permite o distribuție uniformă a greutății autovehiculului tău pe toată suprafața benzii de rulare, contracarând forțele care ar putea duce la deformarea cauciucurilor la viteze mari și asigurând o manevrabilitate și stabilitate net superioare. În plus, acest material reduce uzura cauciucurilor și crește durata de viață.

Tehnologia Grip Boost de la Hankook, în combinație cu fibra de aramidă, asigură o creștere cu 20% a rigidității zonei exterioare a anvelopelor, comparativ cu anvelopele clasice all season.

Rezistență redusă la rulare

Conținutul de rășină naturală din compoziția cauciucului folosit pentru modelul iON FlexClimate asigură o durabilitate mare a anvelopelor și reduce uzura, oferind o rezistență redusă la rulare, extrem de avantajoasă pentru vehiculele electrice. 

iON FlexClimate necesită un volum mai redus de cauciuc pe suprafața de rulare, comparativ cu anvelopele convenționale, fiind un model mult mai ușor. În acest fel, vei consuma mai puțină energie pentru a te deplasa cu vehiculul tău electric. 

Tehnologia Opti-Cure de la Hankook reduce pierderile de energie de la nivelul anvelopelor atunci când acestea se află în mișcare, menținând o rigiditate optimă ce asigură o rezistență scăzută la rulare. În acest fel, vei obține o autonomie mult îmbunătățită între fiecare încărcare a mașinii tale electrice.

Nivel redus de zgomot

Din moment ce mașina ta electrică nu produce zgomotul specific unei mașini clasice, cu motor cu ardere internă, cu siguranță vei fi mult mai sensibil la orice alt tip de sunet ce poate fi deranjant. Pentru a asigura un nivel cât mai scăzut de zgomot, Hankook a implementat și în cazul iON FlexClimate tehnologia iSound Absorber. Astfel, anvelopele sunt create special pentru a fi cât mai aerodinamice și pentru a asigura un nivel cât mai redus de zgomot, comparativ cu modelele clasice de pneuri.

Ce tehnologii inovatoare reunește Hankook iON FlexClimate?

 • iSound Absorber: pentru un zgomot la rulare cât mai redus
 • iSuper Mileage: pentru rezistență sporită la uzură
 • iPerfect Grip: pentru tracțiune și aderență cât mai bune
 • iExtreme Lightness: rezistență redusă la rulare

Pe lângă aceste patru tehnologii cheie, modelele de anvelope iON destinate vehiculelor electrice au la bază alte 58 de tehnologii patentate Hankook dintre care cele mai interesante sunt:

 • ProDurable: pentru o durată de viață mult îmbunătățită 
 • Round Even: ce asigură o presiune perfect egală a anvelopei, la contactul cu suprafețele de rulare

Lansat recent în Europa, noul model iON FlexClimate va fi disponibil inițial în 8 dimensiuni, pentru mașini compacte, de clasă mică, și SUV-uri, cele mai populare modele la ora actuală pe segmentul de autovehicule electrice. Potrivit producătorului, gama iON va fi extinsă în curând pentru a include și dimensiuni între 17 și 21 de inci.

Sursa foto: Hankook.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *